Van links naar rechts: Rihanna, Katy Perry, Cardi B., Doutzen Kroes, Kim Kardashian, Lena Waithe
NOS NieuwsAangepast

Kruisen, een mijter en een kerststal bij de 'Oscars van de mode'

Hoewel er geen prijzen worden uitgereikt, wordt het evenement wel de Oscars van de mode genoemd: het Met Gala in New York. Tientallen artiesten, sporters en natuurlijk mensen uit de modewereld maakten gisteren - volledig opgedoft - hun opwachting bij de opening van de jaarlijkse modetentoonstelling in het Metropolitan Museum of Art.

Het thema van het gala en de expositie was dit keer Heavenly Bodies: Fashion & the Catholic Imagination. Dat thema resulteerde in een scala aan bijzondere outfits.

Bekijk hier onder meer de mijter van Rihanna, de kruisjurk van Jennifer Lopez en het kerststalletje op het hoofd van Sarah Jessica Parker:

Kruisen, een mijter en een kerststal bij Met Gala

Voor ontwerpers is het een grote eer als een van de sterren jouw creatie draagt op de rode loper van het gala. En die eer viel dit jaar ook een Nederlander ten deel. Zangeres Solange, de zus van Beyoncé, droeg namelijk een jurk van Iris van Herpen.

Op het Met Gala, dat sinds 1948 wordt gehouden, wordt niet alleen de laatste mode getoond. Het evenement is bedoeld om geld in te zamelen voor de mode-afdeling van het New Yorkse museum.

Een kaartje voor het feest kost zo'n 30.000 dollar en voor een tafel betaal je 275.000 dollar. De opbrengst was vorig jaar zo'n 10 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl