NOS NieuwsAangepast

Motief dader steekpartij Den Haag nog onbekend

De politie kan nog niets zeggen over het motief van de man die afgelopen weekend in Den Haag drie mensen neerstak.

De uit Syrië afkomstige dader, Malek F. (31), stond bij de hulpdiensten bekend als iemand met psychische problemen. Zo gooide hij in februari zonder zichtbare aanleiding meubels uit het raam van zijn appartement en werd hij midden in de nacht weggevoerd naar de speciale opvang.

De recherche is nog volop bezig met het onderzoek en de politie wil er verder weinig over kwijt. De man riep tijdens zijn arrestatie 'Allahoe akbar'. De politie neemt "alle verbale uitingen" mee in het onderzoek en onderzoekt nog alle scenario's, inclusief die van terrorisme.

Bezoek burgemeester

De drie slachtoffers, een 21-jarige man uit Zoetermeer en twee Hagenaars van 35 en 41 jaar verkeren buiten levensgevaar. Twee slachtoffers kregen vandaag bezoek van de Haagse burgemeester Pauline Krikke. Ze bezocht ook de betrokken agenten en verschillende horeca-ondernemers.

Over het lopende onderzoek zei ze dat er zaterdag na overleg met politie en OM "open en zorgvuldig gecommuniceerd is wat op dat moment bekend was."

Malek F. werd bij zijn arrestatie getaserd en in zijn been geschoten. Hij werd naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht en heeft daar extra bewaking gekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl