NOS/Jeroen de Jager
NOS NieuwsAangepast

Café-eigenaar Tiel heeft spijt en schrapt taaleis

De café-eigenaar in Tiel die mensen weigerde die geen Nederlands spreken, heeft zijn beleid aangepast. Hij heeft de lijst met huisregels van de deur gehaald en verscheurd.

De regel "Spreek en begrijp de Nederlandse taal" stond daarop als derde genoemd.

NOS/Jeroen de Jager

Volgens eigenaar Ernste waren veel ruzies in zijn café te wijten aan misverstanden tussen Nederlandse en Poolse bezoekers. Dat hoopte hij door het instellen van deze huisregel op te lossen.

De maatregel viel echter volkomen verkeerd, omdat hij als discriminerend voor buitenlanders wordt gezien. Ernste werd onder meer door de gemeente op de vingers getikt.

Ernste is enorm geschrokken van wat hij heeft losgemaakt en heeft veel spijt. Hij zei tegen de NOS dat hij nooit heeft willen discrimineren en dat het alleen zijn bedoeling was iets aan de ruzies in zijn café te doen en zo de veiligheid te verbeteren.

Voor de ogen van de NOS-verslaggever Jeroen de Jager haalde hij de huisregels van de deur en verscheurde ze. Hij wil de veiligheid nu vergroten door een ander deurbeleid te gaan voeren. Hoe dat eruit gaat zien, weet hij nog niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl