NOS SportAangepast

'Koning' Herlings racet 'keigraag' voor Nederlandse fans

'Koning' Herlings toont klasse en racet 'keigraag' voor fans

Hij is de koning van de motocross, die al zijn concurrenten in internationale wedstrijden op een hoop rijdt. En als Jeffrey Herlings dan eens in Nederland kan crossen, dan doet de Brabander dat "keigraag".

Herlings stond zondag aan de start van de derde wedstrijd van het seizoen van de Dutch Masters of Motocross. In het Brabantse Mill, waar de 23-jarige motorcrosser al van jongs af aan komt, toonde hij opnieuw zijn klasse door beide manches op zijn naam te schrijven.

"Ik heb een perfecte seizoensstart gehad en sta momenteel eerste bij de Dutch Masters en het wereldkampioenschap", zei Herlings. "Tot nu toe heb ik niets te klagen, nee."

Jeffrey Herlings

Herlings zal nu de laatste race van de Dutch Masters, halverwege juli, ingaan als koploper met de maximale score van 150 punten. Zijn naaste belager volgt op 30 punten.

Het kan niet op bij Herlings, die door de omroeper in Mill als "de koning van de motocross van Nederland" wordt bestempeld. Maar het komt hem zeker niet aanwaaien. "Ik moet hier van 's morgens vroeg tot 's avonds laat voor werken."

'Keigraag' racen in Nederland

"De Dutch Masters is een goede training. Ik kan dingen proberen en wedstrijdritme onderhouden. De wedstrijden zijn dicht bij huis, het kost geen moeite en ik doe het keigraag voor de Nederlandse fans."

Volgende week zondag moet het vizier weer echt op scherp staan, als Herlings de zevende race van de MXGP in Letland rijdt. Dan zal de concurrentie van onder anderen de Italiaan Antonio Cairoli, op wie Herlings een voorsprong heeft van 23 punten in de stand om de wereldtitel, een stuk sterker zijn. "Dan gaan we het opnieuw proberen. We gaan ons best doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl