NOS SportAangepast

Hockeyers Amsterdam herrijzen en dwingen beslissingsduel af

Hockeyers Amsterdam herrijzen en dwingen beslissingsduel af

De hockeyers van Amsterdam hebben een beslissingswedstrijd afgedwongen in de halve finales van de play-offs tegen Bloemendaal. Ze wonnen het tweede duel (2-2) op shoot-outs, terwijl ze halverwege het duel al uitgeschakeld leken.

Roel Bovendeert en Sander 't Hart bezorgden thuisploeg Bloemendaal, dat gisteren het eerste duel met shoot-outs won, een 2-0 voorsprong, maar Amsterdam leefde in de tweede helft helemaal op.

Nicki Leijs en Justin Reid-Ross trokken de stand gelijk en in de beslissende shoot-outs bleek Amsterdam vervolgens met 4-3 te sterk. Routinier Teun Rohof maakte de beslissende treffer. Bij Bloemendaal was er voor dat moment veel protest tegen een nog om onduidelijke redenen afgekeurde shoot-out van Xavi Lleonart Blanco.

Kampong staat al in de finale

De derde en beslissende wedstrijd tussen Amsterdam en Bloemendaal is donderdag in Bloemendaal. De winnaar speelt in de finale tegen Kampong, dat vandaag ook zijn tweede play-offwedstrijd tegen Oranje-Rood won. Ook daar waren shoot-outs nodig, na een 1-1 eindstand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl