NOS VoetbalAangepast

Vraagtekens bij PEC, voorzitter begrijpt terugval niet

Van 't Schip: misschien maar beter dat het seizoen klaar is

PEC Zwolle tekende vooraf voor de negende plek in de eredivisie, maar na een belabberde tweede seizoenshelft en het missen van de play-offs, lijkt de paniek uitgebroken in Zwolle.

Voorzitter Adriaan Visser uitte na afloop van de met 6-0 verloren wedstrijd tegen AZ zijn onvrede via Twitter en liet weten samen met de technische staf grondig te gaan evalueren.

Trainer John van 't Schip, die met PEC de eerste seizoenshelft nog afsloot op de vierde plek, gaf aan dat de klap van het verlies in Alkmaar heel hard aankwam.

"Het is als een sneeuwbal die maar door blijft rollen in het negatieve. We hebben het niet kunnen stoppen. Het seizoen is klaar en dat is misschien maar beter. We hebben niks te zoeken in de play-offs."

Slechts elf punten sprokkelde PEC na de winterstop bijeen. "We zullen de koppen bij elkaar moeten steken om er volgend seizoen weer te staan", zei Van 't Schip.

De kater zal echter nog lang voortduren. "Je mag je niet op zo'n wijze laten vernederen. Het is teleurstellend hoe de tweede seizoenshelft is verlopen. Frustrerend. Dat blijft hangen", aldus Van 't Schip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl