Jean-Paul Boëtius en Denzel Dumfries duelleren

Heerenveen naar play-offs ondanks verlies tegen Feyenoord

In een enerverend duel heeft sc Heerenveen zich ondanks een nederlaag tegen Feyenoord verzekerd van het spelen van play-offs om de Europa League. De Friezen moesten in eigen huis met 3-2 buigen voor de Rotterdammers.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Heerenveen. Arber Zeneli dwong Feyenoord-doelman Justin Bijlow tot een redding, maar het was Feyenoord dat op voorsprong kwam.

Aanvaller Steven Berghuis, die vooraf nog in de strijd was om de topscorerstitel, schoot secuur raak. Yuki Kobayashi raakte vervolgens met een vrije trap de lat en Berghuis krulde aan de overkant een bal op de paal.

De buitenspeler schoot nog voor rust zijn tweede binnen, waarmee zijn seizoenstotaal op achttien treffers komt. Hij moet de titel van topscorer van de eredivisie wel laten aan Alireza Jahanbakhsh van AZ.

Heerenveen sputterde tegen, maar maakte een fletse indruk. Feyenoord dacht er al te zijn, maar binnen een minuut was het gelijk via Jordy Bruijn en een eigen doelpunt van Jan-Arie van der Heijden.

Heerenveen kreeg daarna de kans op de overwinning, maar Zeneli miste vanaf elf meter. In de slotminuut werd Bilal Basacikoglu met een schot in de kruising de matchwinner.

Steven Berghuis schiet Feyenoord op 2-0 voorsprong