PSV'er Steven Bergwijn en Ritsu Doan (FC Groningen)

Derde gelijkspel op rij voor landskampioen PSV

Landskampioen PSV is er thuis niet in geslaagd om FC Groningen te verslaan. In Eindhoven werd het 0-0 en dat betekende het derde gelijkspel voor PSV sinds het de titel veiligstelde tegen Ajax.

Vorige week speelde de ploeg van Phillip Cocu op bezoek bij ADO Den Haag na een enerverende wedstrijd met 3-3 gelijk. De wedstrijd daarvoor tegen Roda JC eindigde in 2-2.

Hoewel er voor PSV en Groningen niets op het spel stond, vielen er in korte tijd drie gele kaarten. Groningers Mike te Wierik en Ritsu Doan werden op de bon geslingerd, evenals PSV'er Hirving Lozano.

De eerste echte kans was na een halfuur voor de Mexicaanse aanvaller, die na een goede actie van Mauro Júnior en een pass van Joshua Brenet de bal niet goed raakte.

Na rust keerde doelman Sergio Padt een kopbal van Jorrit Hendrix en een gekruld schot van Mauro. Uriel Antuna kreeg de beste kans namens FC Groningen, maar hij schoot vrij voor Jeroen Zoet ruim naast. De doelman keerde vervolgens nog een schot van dichtbij van Doan.

Afscheid

In de rust van het duel nam PSV afscheid van Davy Pröpper en Jürgen Locadia. Beiden komen uit voor Brighton & Hove Albion, dat zich vrijdagavond van een langer verblijf in de Premier League verzekerde.

In de rust wordt afscheid genomen van Pröpper en Locadia (beiden Brighton)