Leroy George en ploeggenoten vieren het winnen van de landstitel
NOS VoetbalAangepast

Misser videoref beslist Australische titelstrijd

De finale van het Australische landskampioenschap heeft criticasters van de videoscheidsrechter nieuwe munitie verschaft. Melbourne Victory pakte de titel dankzij een 1-0 zege op Newcastle Jets, maar aan de enige goal ging een buitenspelsituatie vooraf.

Victory-verdediger James Donarchie stond buitenspel toen hij Kosta Barbarouses in staat stelde te scoren. Duidelijk zichtbaar voor tv-kijkers, maar niet voor de videoref. De reden volgens de Australische bond? Haperende software.

Seconden voor de treffer viel de verbinding deels weg. De videoscheidsrechter had hierdoor niet de beschikking over de benodigde herhalingen. Toen de problemen eenmaal waren opgelost, was er alweer afgetrapt en vond men het te laat alsnog in te grijpen.

Kosta Barbarouses scoort en ziet zijn treffer ten onrechte goedgekeurd worden

Goed nieuws voor Leroy George, de Nederlandse linksbuiten van Melbourne Victory. Slecht nieuws voor iedereen die Newcastle Jets een warm hart toedraagt én de A-League, het Australische equivalent van de eredivisie.

"We zijn ontzettend teleurgesteld door deze storing van de technologie", aldus competitievoorzitter Greg O'Rourke. "We snappen dat het maar één keer is voorgekomen dit seizoen, maar het was wel op het meest cruciale moment..."

De videoscheidsrechter wordt komende zomer ook gebruikt op het WK voetbal in Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl