Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in actie in Den Haag
NOS SportAangepast

Beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen bereiken finale

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen spelen vannacht de finale op het viersterrentoernooi van de World Tour in het Amerikaanse Huntington Beach. Het Nederlandse duo was in de halve finale in drie sets het Letse duo Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins de baas: 17-21, 21-18, 15-10.

De Letten (zevende op de wereldranglijst, vlak onder Brouwer en Meeuwsen) pakten de eerste set overtuigend, maar daarna kwam het Nederlandse duo steeds beter in de wedstrijd.

Beslissing

In de tweede set gaven Brouwer en Meeuwsen nog twee keer een voorsprong van drie punten uit handen, voordat ze vanaf 17-17 het beslissende gaatje sloegen. Ook in de derde set ging het lang gelijkop, maar vanaf 10-10 snelden ze naar de zege met een paar fraaie punten.

In de finale nemen Brouwer en Meeuwsen het op tegen het Braziliaanse duo Evandro/Andre, dat in de andere halve finale met 21-19, 24-22 won van de Spanjaarden Pablo Herrera Allepuz en Adrián Gavira Collado.

Brouwer en Meeuwsen, de leiders in de World Tour-stand, hadden de laatste vier bereikt door de Amerikanen Theodore Brunner en John Hyden te verslaan met 21-10 en 21-17.

Sanne Keizer probeert te scoren in de finale

Keizer en Meppelink verliezen finale in Mersin

Sanne Keizer en Madelein Meppelink verloren eerder op de dag de finale van het World Tour-toernooi in het Turkse Mersin. Het beachvolleybalduo moest in drie sets buigen voor de Oostenrijkers Lena Plesiutschnig en Katharina Schützenhöfer: 18-21, 25-23, 15-12.

Keizer en Meppelink vierden beiden in het verleden successen met Marleen van Iersel aan hun zijde. De 28-jarige Meppelink won in 2014 EK-goud en Keizer, 33 jaar, was in 2012 de beste van Europa.

Het duo Keizer/Meppelink behaalde in Turkije het beste resultaat tot nu toe. In de WorldTour wordt het toernooi gezien als een driesterrenevenement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl