Verslagenheid bij de spelers van Stoke City

Van Aanholt velt vonnis over Stoke City met Nederlands trio

Stoke City moet, na tien seizoenen in de Premier League, een stap terug doen. Crystal Palace, met een scorende Patrick van Aanholt, duwde de club van Ibrahim Afellay, Erik Pieters en Bruno Martins Indi over de rand: 1-2.

Pieters speelde vandaag mee, Martins Indi zat aan de kant met een blessure en Afellay is sinds eind maart niet meer welkom in de selectie van Stoke City.

• Reuters
    Patrick van Aanholt
  • Reuters
    Erik Pieters
  • Reuters
    Treurnis op de tribunes

In de eerste helft leek de druk een verlammende uitwerking te hebben op het spel van The Potters. De enige gerichte poging was wel meteen raak. Xherdan Shaqiri's vrije trap vloog via de muur binnen.

De ploeg van coach Paul Lambert slaagde er na rust niet in de voorsprong vast te houden. James McArthur maakte gelijk uit een prima aanval en vijf minuten voor tijd velde Van Aanholt het vonnis met zijn vierde treffer van het seizoen.

Opvallend is dat nummer 19 Stoke City eerder gedegradeerd is dan nummer 20 West Bromwich Albion.

Veilig

Vrijdag verzekerde Brighton Hove & Albion zich van nog een jaar Premier League. Het won met 1-0 van Manchester United.

WBA wint

West Bromwich Albion heeft degradatie opnieuw kunnen uitstellen. De ploeg van interim-trainer Darren Moore pakte in blessuretijd de winst tegen Tottenham Hotspur: 1-0. Daardoor mag WBA blijven hopen op een langer verblijf in de Engelse topcompetitie.

Bij verlies of een gelijkspel was West Bromwich voor de vierde keer gedegradeerd uit de Premier League.