NOS VoetbalAangepast

Ajax-spits Cassierra teleurgesteld: niet echt een kans gehad

Cassierra: ik wil een kans in het eerste

Mateo Cassierra wil vertrekken bij Ajax als hij volgend seizoen weer geen kans krijgt in het eerste elftal. Want daar gaat het hem vooral om: een kans krijgen. Die kreeg de 21-jarige Colombiaan niet dit seizoen. Slechts 54 speelminuten in het eerste elftal waren hem gegund.

Cassierra wordt er wanhopig van. Hij was dit seizoen met 18 doelpunten een van de belangrijkste spelers bij kampioen Jong Ajax in de Jupiler League. "Soms vraag ik me af wat ik fout doe", vertelt de spits.

Niet alleen Cassierra stelt die vraag. Ook veel Ajax-fans begrepen afgelopen seizoen niet altijd waarom Cassierra niet werd ingezet. In Jong Ajax liet hij wekelijks zien een meerwaarde te zijn.

Spits van 5,5 miljoen euro

In de zomer van 2016 kwam Cassierra voor maar liefst 5,5 miljoen euro over van Deportivo Cali. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2016/2017, uit tegen Sparta, stond de spits in de basis. Hij scoorde bij zijn eredivisiedebuut. Maar bij die ene basisplaats in de eredivisie bleef het tot op de dag van vandaag.

In de tussentijd zag de spits zijn maatje en landgenoot Davinson Sanchez ook nog vertrekken voor 45 miljoen euro naar Tottenham Hotspur.

Mateo Cassierra had een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Jong Ajax

Na lang wachten leek het op 25 februari van dit jaar eindelijk te gebeuren. Zowel Kasper Dolberg als Klaas-Jan Huntelaar kampte met een blessure in de aanloop naar het duel met ADO Den Haag (0-0) en dus lonkte er een basisplaats voor Cassierra. Maar weer moest hij een teleurstelling verwerken. Oudgediende Siem de Jong kreeg van trainer Erik ten Hag de voorkeur in de punt van de aanval.

Verdrietig

"Ik was die dag wel verdrietig", erkent Cassierra. "Ik heb me gedurende het seizoen heel goed ontwikkeld in Jong Ajax. Ik wilde mezelf bewijzen en dacht dat ik kon spelen. Niet dus..."

Mateo Cassierra maakt selfie bij de open training op De Toekomst

De Colombiaan vraagt zich af of hij niet beter een andere club kan zoeken. "Het is nu tijd om mijn minuten te krijgen in het eerste team. Als dat niet gebeurt, vertrek ik misschien wel. Ik ben jong en wil laten zien wat ik kan."

Of dat bij een andere club uit de eredivisie is, laat Cassierra in het midden. "Eigenlijk is Ajax het beste team, dus ik weet het niet. Ik hoop nog altijd dat het hier lukt. Na de vakantie ga ik het seizoen zoals ieder seizoen beginnen: vol vertrouwen."

De drie eredivisiegoals van Cassierra

Twee seizoenen Mateo Cassierra bij (Jong) Ajax

Seizoen Wedstrijden 2016/2017 Wedstrijden 2017/2018 Totaal
Eredivisie 17 (335 minuten, 2 doelpunten) 3 (51 minuten, 1 doelpunt) 20 (386 minuten, 3 doelpunten)
Jupiler League (Jong Ajax) 17 (1440 minuten, 11 doelpunten) 29 (2565 minuten, 18 doelpunten) 46 (4005 minuten, 29 doelpunten)
KNVB-beker 3 (270 minuten) 1 (3 minuten) 4 (273 minuten)
Voorronde Champions League 4 (183 minuten) - 4 (183 minuten)
Europa League 5 (221 minuten, 2 doelpunten) - 5 (221 minuten, 2 doelpunten)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl