AFP

Het duurt niet lang meer voordat het huwelijk van de Britse prins Harry en Meghan Markle plaatsvindt: op 19 mei is het al zover. En hoe dichterbij die datum komt, des te meer details naar buiten komen. Zo werd vandaag meer bekend over Markles bruidsmeisjes, wie haar naar het altaar begeleidt en hoeveel parkeerplaatsen er nodig zijn voor het feest.

Allereerst: haar maid of honor, de getuige. Daar valt niet veel over te vertellen, want Suits-actrice Meghan heeft er geen. "Ze heeft een erg hecht groepje vriendinnen en ze kan niet kiezen", meldt een woordvoerder van Kensington Palace aan People. "Al haar vriendinnen zijn bruidsmeisjes en helpen actief bij de bruiloft. Ze zijn dagen van tevoren al aanwezig. Meghan is heel blij met hun steun."

Harry heeft zijn broer William als getuige gekozen.

Meghans ouders hebben een belangrijke rol bij de ceremonie. Haar moeder zal Meghan in de auto naar huwelijkslocatie Windsor Castle vergezellen. Meghans vader begeleidt haar naar het altaar.

Harry en Meghans vader hebben elkaar nog niet eerder ontmoet, waarom niet is niet bekend. Vader Thomas Markle en moeder Doria Ragland vliegen een week voor het huwelijk naar Londen om hun aanstaande schoonfamilie te ontmoeten.

Ook familie van prinses Diana, Harry's overleden moeder, is aanwezig bij de bruiloft. Haar twee zussen en broer zijn uitgenodigd om "de herinnering aan wijlen prinses Diana te vieren", is te lezen in de informatie die vandaag naar buiten is gebracht.

Verder worden er extra treinen richting Londen ingezet, zijn er 6000 parkeerplaatsen gereserveerd voor de bruiloftsgasten en zal het hele centrum van de stad versierd zijn.

Niet meteen vakantie vieren

Ook gaat het nieuwe getrouwde stel niet meteen op huwelijksreis. Zij moeten een week na de bruiloft namelijk hun eerste officiële opwachting maken als koppel, tijdens een evenement voor een goed doel. Daarna gaan ze op huwelijksreis naar Namibië.

Het koppel trouwt op 19 mei om 13.00 uur 's middags. Het huwelijk is live te volgen vanaf 12.15 uur op NPO 1, onze Facebook-pagina en NOS.nl.

STER reclame