Kasper Dolberg
NOS VoetbalAangepast

Dolberg krijgt basisplaats met oog op WK

Ajax-spits Kasper Dolberg krijgt vermoedelijk een basisplaats in de slotwedstrijd van de eredivisie tegen Excelsior. Dat zei trainer Erik ten Hag vrijdagmiddag.

Bij zijn laatste optreden voor de winterstop liep de Deense aanvaller een scheurtje in een bandje van zijn middenvoet op. Sindsdien stond Klaas-Jan Huntelaar vrijwel wekelijks in de spits. De laatste vier wedstrijden mocht Dolberg invallen. De spits wil met Denemarken naar het WK in Rusland.

'Aantal wisselingen' bij PSV

Landskampioen PSV wil het seizoen met een goed gevoel afsluiten. Trainer Phillip Cocu gaat tegen FC Groningen niet zijn hele elftal omgooien. "Een aantal wisselingen zou kunnen", zei de coach van de Eindhovenaren vrijdag.

Phillip Cocu

PSV speelde na de kampioenswedstrijd tegen Ajax (3-0) twee keer gelijk, tegen Roda JC (2-2) en ADO Den Haag (3-3). De Eindhovenaren willen voor eigen publiek afsluiten met een overwinning.

Dat moet wel gebeuren zonder de geschorste Santiago Arias. Bovendien is het onzeker of aanvoerder Marco van Ginkel en spits Luuk de Jong mee kunnen doen. Met beide spelers neemt PSV geen risico.

Barcelona

De selectie van PSV vertoefde afgelopen week in Spanje. Cocu: "In Barcelona hebben we niet getraind, daar was het tijd voor andere dingen. Dat hebben de jongens verdiend. Omdat we iedereen mee wilden nemen op deze reis, hebben we ervoor gekozen tussen de duels met ADO en Groningen weg te gaan."

Voor aanvang van het slotduel met Groningen neemt PSV officieel afscheid van Davy Pröpper en Jürgen Locadia, die gedurende het voorbije seizoen naar Brighton & Hove Albion vertrokken.

PSV heeft met Nick Viergever de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. "Wij zijn blij met zijn komst, hij voegt iets toe aan onze selectie. Het is een multifunctionele speler met de nodige ervaring", aldus de trainer over de verdediger die bij Ajax geen nieuw contract kreeg.

AZ zonder Vlaar

AZ sluit het seizoen thuis tegen PEC Zwolle af zonder aanvoerder Ron Vlaar. De verdediger voelt zich niet fit. "Het is niet verstandig om Ron te laten spelen", zei trainer John van den Brom.

Ron Vlaar

Spits Wout Weghorst is wel weer inzetbaar, nadat hij vorige week de verloren uitwedstrijd tegen Ajax (3-0) had moeten overslaan. Weghorst maakte dit seizoen zestien doelpunten, twee minder dan ploeggenoot Alireza Jahanbakhsh. Beide aanvallers van AZ hopen topscorer van de eredivisie te worden.

Naast Vlaar ontbreken ook verdediger Stijn Wuytens en vleugelspits Oussama Idrissi bij de nummer drie van de ranglijst. "Bij winst op PEC Zwolle eindigen we op 71 punten, dat hebben we al lang niet gehaald", zei Van den Brom.

Zwolle strijdt met sc Heerenveen en ADO Den Haag om de laatste twee plekken in de play-offs om Europees voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl