NOS SportAangepast

Luiten verlangt naar gekte van KLM Open en prestige van Ryder Cup

Luiten droomt van Ryder Cup

Het is zijn thuistoernooi. Dus natuurlijk kijkt Joost Luiten uit naar het KLM Open. Niet voor niets won hij het toernooi al twee keer, in 2013 en 2016. "De mensen komen naar de baan, er is veel sfeer. De drukte om me heen, dat gekkenhuis vind ik wel leuk. Niet elke week, maar voor die ene week wel", zei hij vandaag bij de persconferentie voorafgaand aan de 99ste editie van het toernooi, dat in september gespeeld zal worden.

Nederlands beste golfer schoot dit jaar uit de startblokken met een toernooizege in Oman, zijn zesde titel op de Europese Tour. "Als je als professioneel golfer een keer in het jaar een toernooi kan winnen, heb je een fantastische carrière. Het was vroeg in het seizoen, normaal gesproken gaat het het tweede deel van het jaar nog beter. Maar het is altijd lekker om zo'n toernooizege al in de tas te hebben voor de wereldranglijst, ook richting de Ryder Cup."

Joost Luiten met trofee van het Oman Open

Luiten kreeg na zijn toernooizege in Oman last van een polsblessure. Zes weken stond hij langs de kant, maar inmiddels is hij weer hersteld en heeft hij alweer twee toernooien gespeeld. Luiten werd de afgelopen weken 9de in Marokko en 25ste tijdens het China Open.

Ryder Cup

Ondertussen droomt hij van deelname aan de Ryder Cup, de prestigieuze tweejaarlijkse confrontatie tussen Europa en Amerika die kort na het KLM Open op de kalender staat. Plaats van handeling is dit keer Parijs. "Voor de Ryder Cup moet ik in de zomer dit jaar nog een tweede toernooi winnen. Ideaal gezien een wat groter toernooi. Daar zijn de meeste punten te verdienen. Of vaak in de topdrie of topvijf eindigen, maar winnen is het makkelijkst."

In 2014 was hij al eens dichtbij een uitverkiezing voor de Europese ploeg. "Het scheelde twee plekken. Ik ben nu wat verder in mijn carrière. Dus ik hoop dat extra stapje te kunnen zetten. Want het blijft natuurlijk wel de droom om daar eens aan mee te mogen doen."

"Als je als professioneel golfer een keer per jaar een toernooi kan winnen heb je een fantastische carriere. Het was vroeg in het seizoen, normaal gesproken gaat het het tweede deel van het jaar nog beter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl