Gitarist Arti Kraaijeveld van The Bintangs overleden

Aangepast
Arti Kraaijeveld, gitarist en schrijver van The Bintangs NH Nieuws/Willem Hagen

Oprichter Arti Kraaijeveld van de de band The Bintangs is op 71-jarige leeftijd overleden.

Met zijn broer Frank stond Arti Kraaijeveld in 1961 aan de wieg van de Beverwijkse band; één van de oudste popgroepen in Nederland. De band speelde in de beginjaren zogenoemde Indorock, maar later ook blues en hardrock. De band treedt nog steeds op, maar al jaren zonder Arti.

Frank Kraaijeveld maakte het nieuws van het overlijden van zijn broer vanochtend bekend op de website van de Bintangs. "Zijn gitaarspel was explosief. Arti behoorde tot de top van de Nederlandse gitaristen. Naast gitarist was hij ook een eigenzinnig beeldend kunstenaar. Maar boven alles was hij een gevoelig, charmant mens", zo schrijft hij.

The Bintangs in de jaren 60 ANP

De 71-jarige Arti Kraaijeveld was onder meer verantwoordelijk voor de hits Travelling in the USA en Agnes Grey. De groep The Bintangs, Indonesisch voor sterren, werd opgericht in 1961 en treedt nog op. In 1966 stond de band in het voorprogramma van de Rolling Stones in Den Bosch.

Volgens NH-nieuws zijn over de oorzaak van het overlijden van Kraaijeveld geen mededelingen gedaan. Hij leed aan het syndroom van Korsakov en overleed in een woonzorgcentrum in IJmuiden.

Dit is een artikel van

STER Reclame