President Macron te midden van premier Turnbull en zijn vrouw Lucy AFP

De verzamelde pers moest ongetwijfeld even met de ogen knipperen toen de Franse president Macron na zijn bezoek aan Australië premier Turnbull bedankte voor de ontvangst.

Macron zei dat hij heerlijk gegeten en gedronken had en het bezoek erg waardeerde, waarna hij zich tot premier Turnbull richtte: "Ik wil jullie bedanken, jij en je lekkere vrouw, voor de warme ontvangst."

Macron bedankt de premier en zijn 'lekkere vrouw'

De Franse president gebruikte het Engelse woord delicious, wat lekker of heerlijk betekent. Een vertaler zegt tegen persbureau Reuters dat hij waarschijnlijk delightful bedoelde. Het is niet waarschijnlijk dat hij het Engelse delicious en het Franse délicieux door elkaar haalde. "Je gebruikt délicieux als je het hebt over een gebakje, niet over een persoon", aldus de tolk.

Overigens is het niet de eerste keer dat een knullige opmerking een officieel bezoek tussen leiders van een land overschaduwt. Vorig jaar haalde de Amerikaanse president Trump de voorpagina's toen hij de Franse first lady complimenteerde met haar goede figuur.

Trump tegen Brigitte Macron: je ziet er lichamelijk goed uit

STER reclame