NOS VoetbalAangepast

Wijnaldum wil Robben achterna en waakt voor comeback AS Roma

Wijnaldum waakt voor nieuwe comeback AS Roma

De overtuigende 5-2 overwinning van Liverpool op AS Roma heeft ervoor gezorgd dat de naam van The Reds al met potlood is ingevuld voor de Champions League-finale op 26 mei. Maar juist AS Roma bewees in de kwartfinales te kunnen terugkomen van een grote achterstand. Georginio Wijnaldum herinnert zich die wedstrijd maar al te goed.

De Nederlandse middenvelder van Liverpool refereert aan het tweeluik tussen AS Roma en FC Barcelona. In Camp Nou won de Spaanse ploeg met 4-1, maar die ruime voorsprong werd in Rome tot ieders verbazing nog verspeeld (3-0).

"Iedereen roept dat we al met één been in de finale staan. Maar je staat alleen met twee benen in de finale of nog helemaal niet", benadrukt Wijnaldum tijdens de persconferentie voor het uitduel met AS Roma.

Georginio Wijnaldum in duel met Kostas Manolas

"Er zijn in het verleden wel vaker gekke dingen gebeurd in de Champions League en AS Roma heeft onlangs nog aangetoond dat het in staat is om een wedstrijd helemaal om te draaien", zegt Wijnaldum.

Wijnaldum zal in tegenstelling tot vorige week wel in de basis staan. Alex Oxlade-Chamberlain is langdurig uit de roulatie en Jordan Henderson kampt met lichte pijntjes. Van Dijk is, sinds hij afgelopen winter overkwam van Southampton, onbetwiste basisspeler.

Het Nederlandse duo zal in de tweede wedstrijd in het veld geen Nederlander tegenkomen. Rick Karsdorp is het hele seizoen al geblesseerd aan zijn knie en Strootman werd afgelopen week toegevoegd aan de ziekenboeg. De oud-middenvelder van Sparta, FC Utrecht en PSV kampt met een ribblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl