De Turkse president Erdogan tijdens een partijcongres een paar dagen geleden

Erdogans AK-partij komt gepensioneerden vlak voor verkiezingen tegemoet

De Turkse premier Yildirim heeft een groot hervormingspakket aangekondigd van bijna 5 miljard euro. Hij wil schulden herstructureren en het sociaal stelsel vernieuwen.

Zo krijgen gepensioneerden een extraatje van zo'n 200 euro voor nationale feestdagen en wordt hun maandelijkse uitkering met zo'n 50 euro verhoogd. Critici denken dat president Erdogan de ouderen, die zo'n 15 procent van de bevolking uitmaken, aan zijn kant wil krijgen voor de verkiezingen van volgende maand.

Ook onderdeel van het pakket: studenten die hun studie niet binnen zeven jaar hebben afgemaakt mogen dat alsnog doen. Om dit allemaal te kunnen bekostigen, kondigde Yildirim aan dat zo'n dertien miljoen gebouwen, die nu niet gedocumenteerd zijn, alsnog worden geregistreerd. Dat levert de staatskas zo'n 10 miljard euro op aan belastinginkomsten.

De AK-partij van Erdogan heeft in zijn zeventienjarige bestaan vaker vlak voor de verkiezingen een pakket van gunstige maatregelen aangekondigd. In de begindagen deelde de partij onder meer voedselpakketten uit en steenkool voor kachels van arme mensen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl