Rij-instructeur (66) omgekomen bij botsing met trein in Bussum

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lesauto betrokken bij botsing

Bij een botsing tussen een lesauto en een trein in Bussum is een dode gevallen. De overledene is de rij-instructeur (66). De leerling, een meisje van 18 uit Bussum, kon de auto verlaten voor de trein het voertuig raakte.

De botsing was op een overgang in het centrum van Bussum. De rij-instructeur uit Amersfoort overleed ter plekke.

Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend. Het gaat om een spoorwegovergang met spoorbomen. Het treinverkeer tussen Bussum en Hilversum lag lange tijd stil. Het spoor is inmiddels weer vrij.

Arno Leblanc
@ArnoLeblanc
Spoor weer vrij in #Bussum Treinen gaan zo weer rijden
6 maanden geleden

De mensen die in de trein zaten, raakten niet gewond. Er is vervangend vervoer voor hen geregeld.

Het spoor is bij de aanrijding nauwelijks beschadigd. "Maar dat is ook niet zo heel erg belangrijk", zegt een woordvoerder van ProRail.

Gooi en Vechtstreek
@PolitieDGV
In de auto zaten twee personen. Eén van hen kon op tijd uit de auto komen, de ander helaas niet. Deze persoon is overleden. Het treinverkeer ligt stil, het verkeer in de Herenstraat is gestremd. #Bussum https://t.co/jEhiWfVv7y
6 maanden geleden

Buurtbewoners zeggen dat op het traject vaker ongelukken gebeuren. ProRail kondigde daarom in november vorig jaar maatregelen aan om het spoor veiliger te maken. Zo moeten de spoorbomen korter omlaaggaan. "Hoe minder lang mensen voor het spoor hoeven te wachten, hoe minder ze geneigd zijn om nog even snel over te steken", zei een woordvoerder van ProRail tegen NH Nieuws.

De overgang staat volgens ProRail niet bekend als een gevaarlijke plek. Volgens een woordvoerder is er bij de spoorwegovergang sinds 1999 geen ongeluk meer gebeurd.

Waarschuwingslichten

Volgens de NS lappen veel mensen de waarschuwingslichten bij de spoorwegovergangen aan hun laars. Ook zouden veel automobilisten nog snel even onder de spoorbomen doorrijden. "Het is onvoorstelbaar hoeveel risico's mensen nemen om niet te hoeven wachten", concludeerden controleurs van de NS.

De gemeente ziet het liefst dat het spoor verdiept wordt.

STER Reclame