Andreias Calcan heeft gescoord voor FC Dordrecht
NOS VoetbalAangepast

Promoveren of degraderen: deze clubs spelen in de play-offs

Voor de eredivisionisten zijn ze een nachtmerrie, een niveau lager zijn ze het hoogtepunt van het jaar. Dinsdag beginnen vier Jupiler League-ploegen aan de play-offs die zomaar kunnen uitmonden in een onverwachte promotie. Of steken Sparta en Roda JC daar uiteindelijk een stokje voor?

Dinsdag bijten FC Dordrecht, SC Cambuur, MVV Maastricht en Almere City het spits af.

De Jupiler League levert acht deelnemers aan de play-offs. NEC liep directe promotie op de laatste speeldag mis, maar heeft nog een mogelijkheid via de play-offs. Ook De Graafschap (4de in de eindstand), Telstar (6de), FC Emmen (7de), SC Cambuur (8de), Almere City (9de), MVV Maastricht (10de) en FC Dordrecht (13de) hebben zich voor de play-offs gekwalificeerd.

Eindstand Jupiler League

De vier bestgeklasseerde clubs (NEC, De Graafschap, Telstar en FC Emmen) stromen in de tweede ronde van de play-offs in. Dan komen ook de nummers 16 en 17 van de eredivisie erbij.

Met nog een speelronde te gaan is Roda JC de nummer 16 en Sparta Rotterdam de nummer 17. Dit zal vrijwel zeker ook de eindstand zijn, aangezien de verschillen in doelsaldo enorm zijn.

Dat betekent dat Sparta op donderdag 10 mei voor het eerst in actie komt tegen de winnaar van FC Dordrecht-SC Cambuur. Roda JC neemt het diezelfde avond op tegen Almere City of MVV.

De spelers van MVV vieren feest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl