De Google Assistant werkt onder meer op de slimme speaker van de zoekgigant. Het is onduidelijk wanneer die naar Nederland komt
NOS NieuwsAangepast

'ING-klanten kunnen straks via Google met hun stem geld overboeken'

Als de Google Assistant later dit jaar naar Nederland komt, moet het voor ING-klanten mogelijk worden om via spraakcommando's geld over te boeken. Dat schrijft het FD.

Tegenover de NOS wil de bank alleen bevestigen dat het de mogelijkheden van Google's slimme assistent onderzoekt. Het virtuele hulpje kan zowel via spraak als geschreven teksten worden bediend, ING zegt dat naar beide wordt gekeken. Wanneer er iets wordt gelanceerd, is onduidelijk.

De woordvoerder benadrukt wel dat ING veel verwacht van spraakgestuurde assistenten. Daarbij wordt gewezen op Inge, de assistent van de bank zelf, die sinds 2014 is verwerkt in de smartphone-app. Het is daarnaast mogelijk om via Apple's assistent Siri geld over te boeken.

Nog niet echt populair

Het gebruik van een dergelijke virtuele hulp is tot nu toe niet echt doorgebroken in Nederland. Dat komt vooral door een gebrek aan aanbod. De enige Nederlandstalige assistent is die van Apple. Siri is de oudste virtuele hulp, en bestaat al een paar jaar in Nederland, maar is volgens velen ingehaald door de concurrentie.

Die bestaat voornamelijk uit Amazon met Alexa en Google met de Assistant. Deze zitten niet alleen in smartphones, maar ook in speciale speakers. Bij Amazon heet dit de Echo, een speaker die de afgelopen jaren in de VS behoorlijk populair is geworden.

Tegen FD zegt ABN Amro ook bezig te zijn met Siri. Maar die bank ziet er in tegenstelling tot ING geen toekomst in. "De klantbehoefte is er niet", zegt ABN Amro tegen de krant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl