Erik Velderman, directeur van FC Twente
NOS VoetbalAangepast

Twente moet begroting terugbrengen van 30 naar 20 miljoen

De degradatie heeft voor FC Twente enorme gevolgen. De club levert komende zomer maar liefst één derde van de begroting in.

Twente werkt komend seizoen in de Jupiler League met een begroting tussen de 18 en 20 miljoen euro. Dat zei algemeen directeur Erik Velderman maandagochtend. De degradant uit Enschede werkt dit seizoen in de eredivisie met een begroting van 30 miljoen euro.

Velderman: "Er zijn ook hele donkere analyses die het naar 15 miljoen doen zakken, maar daar ga ik niet vanuit. Pure Energy blijft achter ons staan en gaat met ons door".

Twente-directeur: er zullen ontslagen gaan vallen

Gedwongen ontslagen

Op korte termijn heeft de degradatie vooral tot gevolg dat veel personeel van FC Twente zijn of haar baan kwijtraakt. Om hoeveel mensen het gaat, kon de directeur maandag nog niet zeggen.

"Maar we moeten inkrimpen. We willen weinig bezuinigen rond ons 'voetbalbedrijf'. We willen binnen een jaar terug naar de eredivisie. Koste wat kost. Ik zal niet ophouden met knokken voor deze club tot ik erbij neerval."

In de video hieronder leggen we je in 1 minuut uit hoe het met de begroting van Twente zit:

Degraderen van de 819 naar de 830

Met een begroting tussen de 18 en 20 miljoen euro beschikt FC Twente naar alle waarschijnlijkheid wel over het grootste budget in de historie van de Jupiler League.

Ter vergelijking: afgelopen seizoen moest het gedegradeerde NEC de begroting terug schroeven naar 8,5 miljoen euro. Daarmee had het met afstand de meeste middelen ter beschikking van alle clubs op het tweede niveau.

Knokkende Velderman gaat nog niet in op namen

Technisch directeur

Twente hoopt op korte termijn een technisch directeur aan te stellen. Die functie werd tot eind maart uitgeoefend door Jan van Halst.

"Mensen met wie we praten hebben nog een baan, dat ligt gevoelig. Ik kan daar nog geen uitspraken over doen", aldus Velderman, die aangaf dat pas na die aanstelling duidelijk wordt of Marino Pusic hoofdtrainer van Twente blijft. "Maar Marino blijft zeker aan boord. Ik kijk zeer positief tegen hem aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl