Dick Advocaat
NOS VoetbalAangepast

Advocaat: moet gek lopen willen we ons niet handhaven

Bij zijn aanstelling in december vorig jaar kreeg Dick Advocaat maar één opdracht mee: zorg dat Sparta niet degradeert. Gedeeltelijk is dat doel bereikt, zo bleek na het verloren uitduel tegen Feyenoord. Want omdat concurrent FC Twente verloor bij Vitesse en daardoor direct degradeert, is fase 1 van de redding van Sparta - rechtstreekse degradatie afwenden - volbracht.

Nu wacht fase 2, via de nacompetitie het eredivisieschap veiligstellen. En Dick Advocaat is duidelijk. "Het moet heel gek lopen willen we ons niet handhaven. We zijn normaal gesproken gewoon beter dan die andere ploegen."

Toch was er wel opluchting bij aanvoerder Sander Fischer, nadat was gebleken dat FC Twente rechtstreeks degradeert. "Tijdens de wedstrijd krijg je er wel wat van mee. Ik hoorde onze supporters wel een aantal keer juichen en zingen, maar je weet het nooit zeker omdat je toch met je eigen wedstrijd bezig bent."

"Ons eerste doel was om niet rechtstreeks eruit te gaan en dat is gelukt."

De Rotterdammers zeker natuurlijk nog verre van zeker dat ook volgende jaar gevoetbald mag worden op het hoogste niveau. In twee dubbele confrontaties met ploegen uit de Jupiler League moet Sparta zichzelf nu in veiligheid brengen.

"We gaan er positief in", verklaart Advocaat. "We hebben vandaag ook een hoop goede kansen gecreëerd tegen Feyenoord, waar we er zeker drie of vier van hadden moeten maken. Maar wedstrijden in de nacompetitie zijn wedstrijden die op zichzelf staan. Zolang we onze kansen benutten, komt het goed. Zeker thuis zijn we moeilijk te verslaan."

Ook Fischer ziet de nacompetitie met vertrouwen tegemoet. "We hebben vandaag laten zien dat we tot goede dingen in staat zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl