ADO-speler Bjørn Johnsen en PSV'er Daniel Schwaab in gevecht
NOS VoetbalAangepast

ADO deelt punten met PSV en houdt uitzicht op play-offs

ADO Den Haag heeft in eigen huis met 3-3 gelijkgespeeld tegen landskampioen PSV en heeft dankzij het punt nog uitzicht op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

De ploeg van Alfons Groenendijk staat met nog een duel te gaan negende met 44 punten, evenveel als nummer acht PEC Zwolle. ADO gaat volgende week op bezoek bij nummer zestien Roda JC, terwijl PEC het thuis opneemt tegen AZ.

PSV-trainer Phillip Cocu hield aanvoerder Marco van Ginkel en doelman Jeroen Zoet op de bank, zoals dat anderhalve week geleden tegen Roda JC ook het geval was. Eloy Room verdedigde het doel van de Eindhovenaren, terwijl Jorrit Hendrix opnieuw de aanvoerdersband droeg.

Hirving Lozano raakt geblesseerd bij zijn treffer

PSV, niet bijster geïnspireerd nadat het twee weken geleden de landstitel had veroverd, opende via Hirving Lozano de score. De Mexicaan, op jacht naar de topscorerstitel, kopte op aangeven van Gastón Pereiro de 1-0 binnen. Lozano kwam vervolgens op een staander terecht en viel geblesseerd uit.

Vijf minuten na de zeventiende treffer van de Mexicaan maakte Johnsen, die ook nog uitzicht houdt op de topscorerstitel, er met zijn zestiende van het seizoen 1-1 van op aangeven van Immers. Voor rust nam ADO de leiding na een benutte strafschop van Abdenasser El Khayati.

ADO had het na rust moeilijk en Pereiro kopte bij een corner een door Schwaab verlengde bal binnen. Toch kwam ADO weer op voorsprong (Johnsen schoot in twee instanties raak), waarna Pereiro opnieuw de stand gelijk trok met een hard schot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl