Mitchell te Vrede viert de 2-0 van NAC Breda

NAC zo goed als veilig na klinkende zege op Heerenveen

NAC Breda ontloopt dankzij een zege op sc Heerenveen voor 99,9 procent zeker de nacompetitie. De Brabanders wonnen zondagmiddag in eigen huis met 3-0 van Heerenveen.

Concurrent Sparta verloor met 3-1 bij Feyenoord, maar omdat Roda JC met 4-1 won bij VVV Venlo is NAC mathematisch nog niet veilig. De ploeg van Stijn Vreven heeft wel uitstekende papieren: het gat tussen NAC en Roda is drie punten en de Brabanders hebben een veel beter doelsaldo (+10).

Overrompelend

NAC overrompelde Heerenveen en stond binnen een kwartier al op 2-0. Paolo Fernandes schoot met de links van zo'n 25 meter schitterend raak en even later vond Mitchell te Vrede met rechts dezelfde kruising.

De Friezen, die nog in de race zijnvoor de play-offs voor Europees voetbal, lieten weinig zien in Breda en werden direct na rust uitgeteld. Een vrije trap van Angeliño werd door Pablo Marí knap binnen gekopt.

NAC hield na de 3-0 de druk erop en creëerde goede kansen. Te Vrede, Menno Koch, Fernandes en Mounir El Allouchi hadden hun vizier echter niet op scherp staan.

Afscheid Vreven

Als NAC volgende week bij het al gedegradeerde FC Twente één punt pakt, is het ook qua punten niet meer in te halen. Zelfs bij een nederlaag lijkt het onwaarschijnlijk dat de Bredanaars nog in de problemen komen. Voor een stunt zal Roda JC tegen ADO Den Haag tien doelpunten moeten goedmaken op NAC.

Een tweede seizoen met NAC in de eredivisie zit er voor trainer Stijn Vreven echter niet in. Na afloop van het duel maakte de Belg bekend dat hij stopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl