Jean-Paul Boëtius juicht na een eigen doelpunt van Sparta

Feyenoord wint stadsderby, Sparta veroordeeld tot nacompetitie

Feyenoord heeft in eigen huis de stadsderby tegen Sparta met 3-1 gewonnen. Sparta weet na de nederlaag dat het niet rechtstreeks kan degraderen (na verlies van FC Twente), maar wel verplicht is tot het spelen van nacompetitie.

Feyenoord begon sterk aan het duel en kreeg, mede door zwak verdedigen van Sparta, kansen om het openingsdoelpunt te maken. Een doelpunt van Nicolai Jørgensen werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Na een kwartier kwam Sparta beter in de wedstrijd en kreeg het via Robert Mühren en Thomas Verhaar een aantal opgelegde kansen. Feyenoord-doelman Justin Bijlow redde knap op een inzet van Bart Vriends.

Doelpunten vlak voor rust

Tien minuten voor rust was het wel raak voor Sparta. Op aangeven van Mühren krulde Fred Friday de bal knap in de verre hoek. Ook na de treffer bleek Sparta opzoek naar doelpunten, maar kreeg op slag van rust toch de gelijkmaker om de oren. Uit een voorzet van Robin van Persie kopte Steven Berghuis binnen.

Na rust creëerde beide ploegen een stuk minder kansen. Na een uur spelen kwam Feyenoord toch op voorsprong. Na goed doorzetten van Karim El Ahmadi werkte Frederik Holst de bal ongelukkig in eigen doel.

Tien minuten voor tijd zorgde Berghuis, op aangeven van El Ahmadi, met zijn zestiende treffer in de competitie voor de eindstand.