NOS VoetbalAangepast

Ajax zeker van tweede plaats na simpele zege op AZ

Ajax heeft zichzelf verzekerd van de tweede plaats in de eredivisie en daarmee een plaats in de tweede voorronde Champions League. In de Arena werd concurrent AZ eenvoudig met 3-0 verslagen.

De spelers van Ajax vieren feest na de 2-0 van Justin Kluivert

Met de Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli op de tribune voor Ajax-verdediger Nicólas Tagliafico begon Ajax voortvarend aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

AZ (zonder de geblesseerde Wout Weghorst, Stijn Wuytens en Oussama El Idrissi) leek nog niet bekomen van de nederlaag in de bekerfinale tegen Feyenoord, want de Alkmaarders werden in de beginfase onder de voet gelopen.

Vooral Hakim Ziyech liet zich in de openingsfase gelden. In de eerste twintig minuten was de middenvelder met het hoofd, van dichtbij en met een zuiver afstandsschot dicht bij een doelpunt.

Pas na een half uur kroop AZ een beetje uit zijn schulp onder impuls van Fredrik Midtsjø, de enige AZ'er die dit seizoen wel van een club uit de traditionele topdrie won. De Noor won in augustus met Rosenborg BK zelfs twee keer van Ajax in de play-offs om de Europa League.

De ambities van de Alkmaarders smoorden echter tijdens een indrukwekkend eerbetoon aan Abdelhak Nouri in de 34ste minuut. Kort daarna opende Ajax de score dankzij twee voetbalmaatjes van Nouri. Matthijs de Ligt gaf de afgemeten voorzet, die door Donny van de Beek van dichtbij werd ingekopt.

  • Pro Shots
    Donny van de Beek juicht ingetogen na zijn openingstreffer tegen AZ
  • Pro Shots
    Matthijs de Ligt juicht na de 2-0 van Justin Kluivert tegen AZ
  • NOS
    De bondscoach van Argentinië, Jorge Sampaoli, is aandachtig toeschouwer in de Amsterdam Arena

Na de rust, waarin Jong Ajax werd gehuldigd voor het behalen van de titel in de Jupiler League, verdubbelde Justin Kluivert de score na een mooie aanval.

Nadat een treffer van David Neres werd afgekeurd wegens buitenspel, beet AZ in de slotfase toch nog een beetje van zich af. Verder dan kansjes voor Mats Seuntjens en Alireza Jahanbakhsh kwamen de bezoekers niet.

Zodoende kon David Neres met een krul in de kruising zorgen voor het fraaie slotakkoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl