De spelers van FC Twente bedanken de supporters
NOS VoetbalAangepast

FC Twente degradeert na 34 jaar uit eredivisie

Acht jaar na het landskampioenschap is FC Twente gedegradeerd uit de eredivisie. De hekkensluiter moest winnen bij Vitesse, maar miste
kracht, geloof en overtuiging en ging kansloos met 5-0 onderuit.

Na een half uur zonder opwinding besloot Thulani Serero het maar eens van afstand te proberen en de bal vloog langs de niet reagerende Joël Drommel in de kruising.

Het matte Twente hield slechts tegen, creëerde niet één echte kans en zag het kaartenhuis na rust in elkaar donderen. Kort na een rake kopbal van Tim Matavz werd het 3-0 door Bryan Linssen. Prachtige volleys van Linssen en Matavz leidden Twente definitief naar de uitgang.

 • Pro Shots
  Oussama Assaidi baalt na een doelpunt van Vitesse
 • Pro Shots
  Teleurstelling bij de spelers van FC Twente
 • Pro Shots
  Twente-keeper Joel Drommel in actie tegen Vitesse
 • Pro Shots
  Vitesse-speler Thulani Serero viert de 1-0
 • Pro Shots
  Twente-speler Adnane Tighadouini baalt na een doelpunt van Vitesse
 • ANP
  Teleurstelling bij FC Twente na de degradatie

Dit seizoen boekte Twente slechts vijf zeges: twee met René Hake (die de eerste acht duels nog trainer was), één met Gertjan Verbeek (hij hield het 18 duels vol) en twee met interim-coach Mario Pusic.

FC Twente, dat in 1983 ook degradeerde en daarna direct promoveerde, heeft enkele roerige jaren achter de rug. De club werd wegens financieel wanbeleid enkele malen bestraft met puntenaftrek en in 2016 werd in hoger beroep terugzetting naar de Jupiler League voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl