NOS SportAangepast

IJzersterke handbalsters VOC veroveren tweede landstitel op rij

IJzersterke handbalsters VOC veroveren tweede landstitel op rij

De handbalsters van VOC hebben voor het tweede jaar op rij de landstitel gegrepen. De Amsterdamse club was ook in de tweede finalewedstrijd in de eigen sporthal Elzenhagen veel te sterk voor Dalfsen: 31-23.

De ploeg van de 28-jarige coach Ricardo Clarijs had vorige week al een uitstekende uitgangspositie verschaft door op bezoek bij Dalfsen met 29-23 te winnen. Dat moest dit duel naar zich toe trekken om een beslissingswedstrijd af te dwingen, maar de ploeg van Monique Tijsterman leek zich daar in de eerste minuten niet van bewust.

Amsterdamse stoomwals

Dalfsen begon slordig aan het duel, wat al gauw tot een 5-1 voorsprong voor de thuisclub leidde. Die score had nog hoger kunnen uitpakken, maar keepster Yara ten Holte, die naar het Duitse Dortmund vertrekt, toonde wel haar vorm.

Toch kon ook zij niet voorkomen dat VOC, onder leiding van de ervaren Rachel de Haze en de getalenteerde Dione Housheer, als een stoomwals over Dalfsen heen ging en de score uitbreidde naar 7-2.

Na een kwartier gooide Dalfsen dan eindelijk de schroom van zich af, waardoor de eenzijdige wedstrijd zich ontpopte tot een heerlijk gevecht met snelle aanvallen over en weer. Dalfsen bracht voor rust de spanning in de wedstrijd terug: 14-12.

Spectaculaire treffer

Dalfsen wist het goede spel echter niet door trekken in de tweede helft. VOC strafte de foutjes genadeloos af via treffers van onder anderen Bo van Wetering en een spectaculaire goal van Housheer, het 18-jarige toptalent dat VOC vorig seizoen in de slotseconden de titel bezorgde en na dit seizoen naar Denemarken vertrekt.

VOC stoomde vervolgens vrolijk door en bracht het verschil een kwartier voor tijd op acht, waardoor de spanning al ver voor het einde uit de wedstrijd was. Maike Bouwer tekende voor de 31-23 eindstand, waarna het feest om de zesde landstitel in de clubgeschiedenis losbarstte.

Dione Housheer, 18-jarige toptalent, neemt VOC bij de hand

VOC kan het seizoen nog mooier maken door ook nog de 'dubbel' te pakken. De Amsterdamse ploeg neemt het op Hemelvaartsdag in de bekerfinale op tegen Quintus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl