Lyon-speler Memphis Depay (m) viert de 2-0 met Bertrand Traoré (l) en Houssem Aouar (r)

Olympique Lyonnais geniet opnieuw van belangrijke Depay

Memphis Depay blijft op dreef voor Olympique Lyonnais. Met een goal een assist leidde hij zijn Franse club naar een 2-0 zege FC Nantes.

Na een fraaie aanname schoot Depay in de 39ste minuut met een hard schot met links op voorsprong. In de tweede helft dribbelde de 24-jarige aanvaller het strafschopgebied van Nantes binnen en onderbrak ex-Ajacied Bertrand Traoré de dribbel met een rake uithaal.

Indrukwekkende cijfers

De recente cijfers van Depay, die nu wordt gebruikt als centrumspits, zijn indrukwekkend. Hij gaf in de laatste zes duels zes assists en scoorde zeven keer. Hij staat nu op een seizoenstotaal van zestien doelpunten.

De zege tegen Nantes bracht Lyon naar de tweede plaats in de Ligue 1, achter kampioen Paris Saint-Germain. AS Monaco speelde met 0-0 gelijk tegen Amiens en verzuimde de tweede plek weer over te nemen. De tweede plek in Frankrijk is een ticket voor de groepsfase van de Champions League waard. De nummer drie moet voorronde spelen.