Roglic houdt stand in Romandie; ritzege Fuglsang

Aangepast
De zege in Sion is voor Jakob Fuglsang EPA

Primoz Roglic lijkt, na zijn winst in de Ronde van het Baskenland, ook de Ronde van Romandië op zijn naam te schrijven. De Sloveen van Lotto-Jumbo sloeg in de koninginnenrit met start en finish in Sion alle aanvallen op zijn gele trui met verve af.

De vierde en voorlaatste etappe (de rit van zondag lijkt er een voor sprinters) beleefde zijn climax op de beklimming van Les Collons, van de eerste categorie. De Colombiaan Egan Bernal, de nummer twee in het klassement, probeerde keer op keer Roglic te lossen, maar de man in het geel gaf geen krimp.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Roglic houdt stand in Romandie; ritzege Fuglsang

In de afdaling kwamen Rui Costa, Jakob Fuglsang en Richie Porte bij de twee kemphanen. Fuglsang sprong weg en soleerde naar de dagzege. Roglic werd tweede en liep 0.02 uit op nummer twee Bernal. Het verschil is 8 seconden.

Kruijswijk zakt

Steven Kruijswijk kwam als 21ste over de finish, op 2.12 van de winnaar. In het algemeen klassement zakte de Lotto-Jumbo-renner van de vierde naar de zesde plaats, op 2.32 van Roglic.

Rituitslag en stand Ronde van Romandië

STER Reclame