NOS NieuwsAangepast

Excuses van Kromowidjojo na opmerking tegen prinses Amalia

Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft excuses aangeboden na een ongelukkige opmerking tegen prinses Amalia. De oudste dochter van koning Willem-Alexander vroeg gisteren bij een activiteit in Groningen hoe iets werkte. Het antwoord van Kromowidjojo was anders dan Amalia verwachtte:

'Dat is net uitgelegd'

De olympische medaillewinnaar was onderdeel van de route die het koninklijk bezoek op Koningsdag volgde door de provinciehoofdstad. Ze zat op een fiets waarmee ze met behulp van waterstof stroom opwekte om autootjes over een miniatuur-racebaan te laten rijden.

Onbedoeld bot

Daar maakte ze eerst een praatje met koning Willem-Alexander. Toen prinses Amalia haar vroeg hoe dit allemaal in elkaar zat, reageerde de zwemster ietwat bot. Ze begint vervolgens wel aan een uitleg, maar wordt onderbroken. Daarna legt iemand anders de prinses uit wat ze voor zich ziet.

Haar reactie kwam haar op veel kritiek te staan op sociale media. "Wat een onbeschofte opmerking", schrijft iemand.

Daarop reageert Kromowidjojo vandaag met: "Helemaal mee eens en ook excuses aangeboden." Ze zegt dat ze volgens het draaiboek niet de persoon was die uitleg moest geven, maar geeft haar critici gelijk.

De zwemkampioene was uitgenodigd om het koninklijk bezoek te verwelkomen omdat haar wortels in Groningen liggen. Ze werd geboren in het dorp Sauwerd en leerde zwemmen bij een vereniging in Bedum. Tegenwoordig woont ze in Eindhoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl