In het Groningse Engelbert is een man bevrijd die tijdens Koningsdag vermoedelijk in een mobiel toilet in slaap was gevallen. 'Zijn' toilet was tijdens zijn slaap in de stad Groningen op een vrachtwagen geladen en was inmiddels omringd door andere wc's. Daardoor kon de man de deur niet meer openen en zat hij vast.

Daarop belde hij vanochtend vroeg naar de politie. "Hallo politie. Ik zit in een dixi en om mij heen staan ook allemaal dixi's", zei hij volgens een wijkagent.

De politie vond het toilet en de man bij een bedrijf op het industrieterrein van Engelbert. Daar stonden een heleboel vrachtwagens geladen met mobiele toiletten. "De jongen kon gelokaliseerd worden doordat de politie sirenes gebruikte", vertelt Folkert Takens van het bedrijf aan RTV Noord.

Behoorlijk nuchter en blij

Om de man te bevrijden, moesten andere dixi's van de vrachtwagen worden geladen met een vorkheftruck. De man maakt het verder goed. "Hij was behoorlijk nuchter en blij. Ik kreeg een hand en een lach. Daarna zei hij bedankt", vertelt Takens.

"Als hij geen stroom in zijn mobiel zou hebben gehad, dan had hij wel een probleem." De jongen had anders pas maandag bevrijd kunnen worden. De dixi's stonden voor transport klaar op vrachtwagens om maandag in Heerenveen geleegd te worden.

Markt

De dixi's moesten vanochtend snel worden opgeruimd in Groningen, omdat er vandaag markt is. De chauffeur die de toiletten op de vrachtwagen geladen heeft, had niets in de gaten. "Met een heftruck voel je niet echt een verschil."

STER reclame