Kruijswijk maakt indruk, Roglic behoudt leiderstrui

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bernal verrast in klimtijdrit Romandië
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Even leek het erop dat Steven Kruijswijk op weg was naar zijn eerste overwinning sinds 2014. Maar zijn sterke klimtijdrit in de Ronde van Romandië bleek uiteindelijk slechts goed voor de vierde plaats.

De Colombiaan Egan Bernal won de rit en de Sloveen Primoz Roglic, ploegmaat van Kruijswijk bij Lotto-Jumbo, behield de leiderstrui.

Het parcours tussen Ollon en Villars (9,9 kilometer) bleek er één voor de echte klimmers, met een klim van gemiddeld 7,9 procent. Jakob Fuglsang, Simon Spilak en Daniel Martin klokten aanvankelijk de snelste tijden, totdat Kruijswijk over de finish kwam en er met maar liefst veertig seconden onder dook: 25.58.

Team Jumbo-Visma cycling
@JumboVismaRoad
🇨🇭#TDR2018 What a time of @s_kruijswijk ! 25:58. Fastest time so far and the 1st rider under 26 minutes. Good job Stevie. 👊
9 maanden geleden

Even mocht de dertigjarige Brabander dromen, maar als snel bleek dat ook de Australiër Richie Porte (25.28), Sky-renner Bernal (25.10) en Roglic (25.14) nog sneller de lange klim opreden.

Roglic, die in de proloog nog met een seconde naast dagsucces had gegrepen, had zijn tijdrit goed ingedeeld. Gaf hij onderweg nog twintig tellen toe op de snelste tijd, aan de finish was het verschil nog slechts vier seconden. Hij behield zijn trui met zes seconden.

Kruijswijk van 19 naar 4

Kruijswijk stijgt van de negentiende naar de vierde plaats in het klassement. Hij heeft ruim een minuut achterstand op Roglic. De Ronde van Romandië telt nog twee lastige ritten.

.

STER Reclame