NOS SportAangepast

Nadal naar laatste vier, Thiem en Dimitrov hard onderuit in Barcelona

Nadal bereikt halve finales Barcelona

Rafael Nadal heeft de halve finales weten te bereiken van het graveltoernooi in Barcelona. De Spanjaard versloeg de Slowaak Martin Klizan in twee sets: 6-0, 7-5.

Aanvankelijk leek het een gemakkelijke middag te worden voor Nadal tegen de nummer 140 van de wereld. De nummer 1 van de wereld won soepel de eerste zes games.

Toch kwam Klizan sterk terug in de tweede set door in de openingsgame Nadal te breken. Op 5-4 serveerde Klizan voor de set, maar ondanks drie setpoints moest de Slowaak toch de game aan Nadal laten. De Spanjaard gaf vervolgens het initiatief niet meer uit handen, pakte ook de twee volgende games en daarmee de wedstrijd.

Nadal heeft nu 42 sets op rij gewonnen op gravel.

Dominic Thiem

Dominic Thiem vond in de kwartfinales zijn waterloo. De Oostenrijker (3) was niet opgewassen tegen de Griek Stefanos Tsitsipas: 3-6, 2-6.

De pas 19-jarige Tsitsipas, de nummer 63 van de wereld, was eerder deze week al te sterk voor Diego Schwartzman (7) en Albert Ramos (10). Tegen Thiem keek hij nog wel tegen een 3-1 achterstand aan, maar in het vervolg van de partij liet hij de Oostenrijker kansloos met prima graveltennis en verloor hij nog maar twee games.

Tsitsipas, die de voorgaande twee duels met Thiem verloren had, treft nu Pablo Carreño. De Spanjaard versloeg de als tweede geplaatste Grigor Dimitrov met 6-3, 7-6 (4).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl