Janssen voelt zich senang als trainer: ik ga zeker verder in het vak

Theo Janssen: ik ga zeker verder in het trainersvak

Theo Janssen krijgt als trainer steeds meer de smaak te pakken. De voormalige middenvelder van Vitesse, Racing Genk, FC Twente en Ajax timmert al aan de weg als coach en gaat vanaf deze zomer de cursus Oefenmeester 1 volgen. Met dat diploma op zak kan hij assistent worden in het betaald voetbal.

De inmiddels 36-jarige Janssen staat toch nog altijd te boek als die flamboyante voetballer, die geniale ingevingen afwisselde met stupiditeiten.

Maar Janssen, die versleten knieën overhield aan zijn profloopbaan en nu niet eens meer een stevige wandeling kan maken, werkt hard aan zijn carrière buiten het veld. Dit seizoen heeft hij de touwtjes in handen bij het team van Vitesse onder 16 jaar. Volgend seizoen staat hij langs de lijn bij de ploeg onder 19.

En er ligt dus nog meer in het verschiet, zo verklapt hij. Janssen wil in de toekomst als coach bij de 'grote jongens' aan de slag. "Ik word wel trainer, ja en ga zeker wel verder", klinkt het overtuigd. "Ik heb nu anderhalf jaar m'n eigen team en begin het echt leuk te vinden."

Janssen hoeft niet lang na te denken over zijn drijfveer. "Ik vind het leuk om op het veld te staan, om met jongens bezig te zijn, ze te helpen en te kijken of ik ze verder kan helpen in hun carrière."

Theo Janssen en Frank de Boer

Hij heeft de kunst van het coachen, ook in mentaal opzicht, af kunnen kijken van de vele trainers met wie hij in het verleden samenwerkte. Al kon Janssen niet altijd met coaches door één deur. Bij Ajax, waar hij een jaar actief was, zat hij bijvoorbeeld niet op dezelfde golflengte als Frank de Boer.

Dat soort ervaringen neemt Janssen zeker mee in zijn eigen ontwikkeling. "Daarom denk ik dat ik een goede trainer word. Omdat ik weet hoe je met spelers, met mensen, moet omgaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl