NOS Voetbal••Aangepast

Voetbalwereld in ban van magistrale Salah: is hij de allerbeste?

'Mo Salah, Mo Salah lah lah lah lah lah lah lah'

Hij is de man over wie niemand in de voetballerij raakt uitgepraat. Dat was al zo voor het halvefinaleduel in de Champions League tussen Liverpool en AS Roma, maar na de 5-2 zege van de Engelsen op de Italianen is de Mo Salah-rage al helemaal niet meer bij te benen.

Overal in de internationale pers duikt zijn naam op en komen mensen superlatieven tekort om de man van twee goals en twee assists in de heenwedstrijd op Anfield te beschrijven.

Ook Liverpool-trainer Jürgen Klopp ontkwam er op de persconferentie na de wedstrijd niet aan om vragen te beantwoorden over het spel van zijn pupil. Er werd de Duitser gevraagd of Salah een van de beste spelers ter wereld is.

"Hij is een speler van wereldklasse, een fantastische voetballer. Om de beste te zijn, moet je dit presteren over een nog langere periode", antwoordde Klopp.

Steven Gerrard zat als analist in het stadion en toonde zich diep onder de indruk. "Hij is op dit moment zonder twijfel de beste speler ter wereld", aldus de legende van Liverpool, die zich ook kan vinden in de woorden van Klopp.

"Het is moeilijk om Salah te vergelijken met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, omdat zij het al over langere periodes laten zien. Maar Salah is in de vorm van zijn leven, dat is duidelijk."

Ploeggenoot Trent Alexander-Arnold vertelde de toegestroomde pers dat het zo langzamerhand gewoon begint te worden wat Salah laat zien. "Hij is ongelooflijk. We zien het dagelijks in de training en raken er wel gewend aan. Hij is van wereldklasse."

Met 43 doelpunten en 12 assists in zijn debuutseizoen bij Liverpool breekt Salah alle records en deze weken weet hij alle ogen op zich gericht. Tegen de Romeinen stelde hij het publiek op Anfield allerminst teleur, schrijft de internationale pers vandaag eensgezind.

Monsterlijke Salah

"Salah is een monster. Hij is overal", is het Italiaanse La Gazzetta dello Sport van mening.

Het Spaanse Marca ziet in de 25-jarige Egyptenaar een nieuw idool. "In het tijdperk van Messi en Cristiano lijkt er een derde grote ster te zijn verschenen tussen de twee buitenaardsen van het voetbal", aldus de krant.

Marca roemt ook Roberto Firmino en Sadio Mané, de andere voorhoedespelers van Liverpool. "Vergeet MSN (Messi-Suaréz-Neymar) en BBC (Bale-Benzema-Ronaldo). MFS (Mané-Firmino-Salah) is de beste aanval ter wereld."

Salah prijkt op de voorpagina's van de sportkaternen

De roem van Salah ontstijgt zelfs Europa. In de New York Times wordt zijn naam in één zin met die van Messi genoemd. "Niet dat hij een gelijke is van Messi en net zoveel heeft bereikt of zou kunnen bereiken", concludeert de Amerikaanse krant.

"Het is alleen dat, in een bepaald licht en op bepaalde punten, het mogelijk is om in Salah een glimp van Messi te zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl