NOS NieuwsAangepast

Blokker-topman alweer weg na twee jaar

Blokker raakt zijn topman kwijt. Na twee jaar verlaat topman Casper Meijer eind juni het bedrijf. Er is een verschil van mening tussen hem, de raad van commissarissen en de eigenaren van het winkelbedrijf. Volgens Blokker zijn er "uiteenlopende verwachtingen tussen aandeelhouders, de raad van commissarissen en Meijer zelf over de snelheid van de veranderingen en de onderliggende financiële resultaten."

Casper Meijer werd in januari 2016 de hoogste baas van de Blokker-holding. Onder zijn leiding werd in mei 2017 besloten tot een strategiewijziging, waarbij alle nadruk op de Blokker-winkels kwam te liggen en de andere winkelketens werden afgestoten. Er zullen minstens 100 filialen en 1900 werknemers verdwijnen. Leen Bakker, Intertoys, Bart Smit, Toys XL en Xenos zijn inmiddels verkocht.

In augustus 2017 werd Meijer nog benoemd tot directievoorzitter van de Blokker-winkels, als opvolger van Rob Heesen. Vanaf 1 juli neemt president-commissaris Michiel Witteveen voorlopig de taken van Meijer waar.

Meijer gaat volgens het concern op zoek naar een nieuwe uitdaging buiten Blokker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl