Robert Gesink
NOS WielrennenAangepast

Lotto-Jumbo met vijf Nederlanders naar Giro d'Italia

Lotto-Jumbo staat volgende week vrijdag met vijf Nederlandse renners aan de start van de Giro d'Italia, die dit jaar zijn ouverture in Jeruzalem beleeft. De kopman komt echter uit Nieuw-Zeeland: George Bennett is de man die het in het klassement moet doen.

De 28-jarige Bennett neemt daarmee de rol over van Steven Kruijswijk, die sinds 2010 zeven keer acte de présence gaf in de Italiaanse etappekoers - en de laatste jaren als voornaamste troef - maar dit jaar voor de Tour de France heeft gekozen.

Ritzeges

Het Nederlandse contingent bestaat uit Robert Gesink, die in 2013 al eens de Giro op zijn programma had staan maar destijds moest opgeven, Danny van Poppel, Bert-Jan Lindeman, Koen Bouwman en Jos van Emden, die vorig jaar de afsluitende tijdrit op zijn naam bracht. De Italiaan Enrico Battaglin en de Belg Gijs van Hoecke maken het achttal compleet.

De 31-jarige Gesink, die na de Giro ook de Tour zal rijden, is mee om kopman Bennett bij te staan, maar heeft zijn vizier ook gericht op ritzeges. In 2016 won hij al eens een etappe in de Ronde van Spanje, terwijl de Varssevelder vorig jaar maar net tekort kwam voor een dagsucces in de Tour de France.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl