ANP

De Nederlandse economie is vorig jaar opnieuw gegroeid. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt de groei uit op ruim 3 procent en dat is fors meer dan voorgaande jaren.

In Almere en de regio Eindhoven groeide de economie het hardst, met bijna 5 procent. Daar trok de economie aan door de groei van leasebedrijven en groei in de zakelijke dienstverlening.

Provincies

Onder de provincies is Flevoland koploper met een groei van ruim 4 procent. Noord-Brabant en Noord-Holland zitten daar net iets onder. Volgens het CBS komt dit door de groei van de groot- en detailhandel, de grootste economische bedrijfstak in Noord-Holland.

Door de blijvende afname in aardgaswinning zagen Groningen, Friesland en Drenthe juist een krimp. Met ruim 2 procent liggen Zoetermeer en Zuidoost-Drenthe onder het landelijk gemiddelde.

Grote steden

Net als voorgaande jaren groeide de economie in Amsterdam het sterkst van de vier grote steden met bijna 4 procent. Ook Rotterdam en Utrecht zagen hun economie groeien. Den Haag loopt wat achter ten opzichte van de rest van de Randstad met een groei van zo'n 2,6 procent.

STER reclame