NOS VoetbalAangepast

Blind benoemd in rvc: kampioen worden mét Ajax-filosofie

Kampioen worden. Het is het grootste doel dat Danny Blind zichzelf en Ajax stelt nu hij officieel is toegetreden tot de raad van commissarissen. De voordracht van Blind werd maandag door een meerderheid van de aandeelhouders gesteund.

Blind: grootste doel is kampioen worden

Blind moet er vanuit de raad op toezien dat de voetbalzaken bij Ajax goed worden geregeld. "We zijn nu een aantal jaren geen kampioen geworden en dat is waar het om draait", zegt Blind. "De filosofie is al decennia hetzelfde: goede spelers opleiden die in het eerste elftal komen. En als we ze niet kunnen opleiden, dan moet je ze via een goede scouting gaan kopen."

De 56-jarige Blind is in de raad de opvolger van Theo van Duivenbode, die zijn functie in het begin van het seizoen neerlegde uit onvrede over het beleid bij Ajax. De rvc van Ajax bestaat verder uit voorzitter Leo van Wijk, Ernst Ligthart, Leen Meijaard en Peter Mensing.

ANP
RvC-voorzitter Leo van Wijk

"Je moet mijn rol niet overschatten, ik ben toezichthouder", laat commissaris Blind weten. "Ik moet kijken of het beleid dat we met elkaar afspreken als het gaat om opleiding en scouting, maar ook financieel, ook wordt uitgevoerd. Daarnaast kan de directie gebruikmaken van de ervaring die er is binnen de rvc, op alle vlakken. In mijn geval zal dat vooral met voetbal te maken hebben."

De directie van Ajax, en dan met name algemeen directeur Edwin van der Sar, heeft te maken met kritiek vanuit de achterban. Daar zal Blind zich in de toekomst ook mee bemoeien, maar nu nog niet. "Ik vind er wel iets van, maar dit is niet het moment om er iets over te zeggen. Ik ben net aangesteld, ik zal me eerst gaan inleven en -lezen en me gaan voorbereiden op wat er van me wordt verwacht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl