NOS SportAangepast

NK kleine nummers strijdtoneel voor een plaats in Holland Acht

NK roeien in teken toekomst

Roeiers Kaj Hendriks en Harold Langen wonnen zondag op de Bosbaan de strijd om de Nederlandse titel in de twee zonder, maar de Nederlandse kampioenschappen gingen om meer dan alleen de titels. Bondscoach Mark Emke is bezig met de formatie van een 'vier' en de Holland Acht. "Daar wil iedereen inzitten", zegt roeier Bjorn van den Ende, een van de kandidaten voor een plaats in de Holland Acht.

Van den Ende ging met Robert Lücken in de fout. Een valse start in hun campagne, maar de strijd is nog niet gestreden. "Voor de jongens op het water gaat het ook om de titels, maar wij gaan een acht en vier formeren. Dan moet je de juiste mensen zien te vinden", kijkt bondscoach Mark Emke op de Bosbaan naar de toekomst.

Overstap

Van den Ende was een lichte roeier en stapte na de Spelen van Rio de Janeiro over naar de zware klasse. De strijd om een plekje in de Holland Acht is een prestigestrijd. Het gaat om het neerzetten van de juiste samenstelling. De concurrentie is pittig.

"De acht is gewoon een mooi nummer. De Holland Acht heeft een lange, mooie traditie", legt Van den Ende zijn strijd om een plekje uit. Lücken, die in Rio olympisch brons won met de Acht, is ook nog niet zeker van een plaats. "Niemand is op dit moment zeker van een plaats."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl