Handbalsters VOC winnen eerste finaleduel met Dalfsen

De handbalsters van VOC hebben de eerste finalewedstrijd om de landstitel gewonnen. In de best-of-3 was de ploeg uit Amsterdam met 29-23 te sterk voor Dalfsen.

VOC wint eerste finaleduel met Dalfsen

Het is voor de zesde keer op rij dat Dalfsen en VOC strijden om de landstitel bij de vrouwen. Jarenlang won Dalfsen de landstitel, vorig jaar ging de titel voor het eerst in jaren naar VOC, dat nu een belangrijke stap heeft gezet op weg naar titelprolongatie.

VOC nam snel de leiding op bezoek bij Dalfsen, dat vervolgens een 2-5 achterstand om wist te buigen naar een 9-6 voorsprong. Na rust (9-13) hielp de ervaren Rachel de Haze VOC de voorsprong verder uit te bouwen.

Dione Housheer (r) scoort voor VOC

De finale is vooral ook een strijd tussen de twee grootste handbaltalenten van de Nederlandse competitie: Larissa Nusser van Dalfsen en Dione Housheer van VOC. Vooral Nusser werd goed verdedigd door de speelsters van VOC en kwam bijna niet in scoringspositie.

Rustig uitbouwen

Dalfsen leek niet scherp, vooral in de afronding, en dus kon VOC in de tweede helft de voorsprong rustig uitbouwen. Een lobje van Nikita van der Vliet bracht vijf minuten voor tijd al de beslissing (20-27), uiteindelijk stond er 23-29 op het scorebord in Overijssel.

Zondag is de tweede finalewedstrijd, om 14.30 uur in Amsterdam. Ook een eventueel derde en beslissende wedstrijd wordt afgewerkt bij titelverdediger VOC.