Eerste menukaart Titanic levert 114.000 euro op

Aangepast
De geveilde menukaart van de Titanic Henry Aldridge and Son

De menukaart van de eerste maaltijd die op de Titanic werd geserveerd, heeft op een veiling 114.000 euro opgeleverd. Op de menukaart stond onder meer zwezerik en lamsvlees.

Het ging om een lunch die op 2 april 1912 werd geserveerd. Die dag maakte de Titanic een proefvaart, acht dagen voor het vertrek van Southampton richting New York.

De menukaart was lange tijd eigendom van de hoogste officier van de Titanic die de ramp op 14 april overleefde. Slechts een ander exemplaar van het menu is bekend.

henryaldridgeandson
Henry Aldridge & Son
One of the rarest items from Titanic to be auctioned in recent years will be offered @henryaldridgeandson this Saturday. This menu is from the first lunch on Titanic held during her sea trials on April 2nd 1912. It was owned by Second Officer Charles Lightoller. Bid live @the_saleroom #titanic #rmstitanic #auctioneer #liner #menu #food #firstclass #oceanliner #foodie #foodstagram #1912 #belfast #southampton #liverpool #newyork #cherbourg #cobh #wiltshire #letter #ephemera #rare #ship #auction #foodhistory #history #historical #edwardian #ireland

Op de veiling werd ook een sleutel van de kaartenkamer van de Titanic verkocht: een verzamelaar uit Texas betaalde er 88.000 euro voor. De sleutel werd van boord meegenomen door bemanningslid Samuel Hemming, die uit het water werd gered door een reddingsboot nadat het schip was gezonken.

Een insigne van de verdronken steward Thomas Mullen werd afgehamerd op 65.000 euro.

STER Reclame