Poster in de Gazastrook van de vermoorde Fadi al-Batsh AFP

De Palestijnse beweging Hamas zegt dat de Israëlische geheime dienst Mossad achter de moord in Maleisië zit op een Palestijnse ingenieur. Hamas zegt dat het slachtoffer Fadi al-Batsh een loyaal lid van Hamas was en een wetenschapper met grote verdiensten op het gebied van energie.

Volgens Israëlische media was al-Batsh betrokken bij de ontwikkeling van drones voor Hamas.

De Maleisische politie heeft gezegd dat al-Batsh door het hoofd werd geschoten toen hij naar een moskee liep in de stad Gombak bij Kuala Lumpur. Op bewakingsbeelden was te zien dat de twee daders 20 minuten voor de moskee stonden te wachten. Ze gingen ervandoor op een motor.

De Maleisische regering stelt een onderzoek in naar de mogelijkheid dat buitenlandse agenten bij de moord betrokken zijn.

Mossad

Het is een publiek geheim dat Israël zijn vijanden in het buitenland niet met rust laat, maar de Israëlische regering laat zich gewoonlijk niet uit over acties van de Mossad.

De 35-jarige al-Batsh woonde al acht jaar in Maleisië waar hij ook imam van een moskee was. Zijn neef is een hooggeplaatst lid van de terroristische beweging Islamitische Jihad.

STER reclame