NOS SportAangepast

Fed Cup-team na openingsdag nog in evenwicht met Australië

Winst en verlies op eerste dag voor Nederlands Fed Cup-team in Australië

Het Nederlandse Fed Cup-team staat in Australië in de strijd om handhaving in de wereldgroep na de eerste dag op 1-1 tegen het gastland. Lesley Kerkhove won het openingsduel, waarna Quirine Lemoine een kansloze nederlaag leed.

Kerkhove verraste op het hardcourt van Wollongong veterane en voormalig US Open-winnares Samantha Stosur met 7-5, 7-6 (1). De 26-jarige Zeeuwse opende met een break, moest daarna vier games op rij afstaan, maar rechtte haar rug en sleepte de set er alsnog uit. De tweede set ging op service, maar in de tiebreak was Kerkhove oppermachtig.

Lemoine, nummer 295 op de wereldranglijst, kwam er niet aan te pas tegen toptwintigspeelster Ashleigh Barty. De Woerdense verloor negen games, haakte nog wel even aan, maar een dikke nederlaag was onvermijdelijk: 6-0, 6-2.

Debuut

Beide Nederlandse tennissters maken in Wollongong hun debuut in de Fed Cup, omdat Kiki Bertens, Richèl Hogenkamp en Arantxa Rus zich allen hadden afgemeld voor de landenwedstrijd.

"Het is leuk om de underdog te zijn", zei Kerkhove op de Fed Cup-website. "Ik speelde zonder druk, heb niet nagedacht en gewoon gespeeld. Dat werkte prima."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl