1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

NS verhaalt miljoenen aan schade op vandalen

Zeshonderd vandalen hebben de afgelopen vijf jaar van de NS letterlijk de rekening gepresenteerd gekregen van hun acties. Ze hebben moeten betalen voor het herstel van schade aan stations en treinen, blijkt uit een overzicht van de NS.

De NS doet van alle vormen van vandalisme aangifte. Als de daders niet meteen zijn gepakt, blijft de rekening openstaan tot ze alsnog zijn gevonden. Gemiddeld haalt de NS op deze manier 85 procent van de schade terug die is veroorzaakt door vandalisme met een bekende dader.

Ingooien van ruiten

Over de afgelopen vijf jaar kregen 220 mensen een rekening voor het ingooien van ruiten op stations en nog eens 108 voor het aanbrengen van graffiti op treinen en gebouwen. Ook vernielingen op stations (95) en vernielingen in de trein (76) werden op vandalen verhaald.

In totaal heeft de NS de afgelopen vijf jaar voor 5,6 miljoen euro aan rekening verstuurd voor schade die door vandalisme is veroorzaakt. Voor daders die niet ineens alle schade kunnen vergoeden is een betalingsregeling mogelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl