ANP
NOS NieuwsAangepast

Bestuurders politievakbond vervolgd voor fraude

Zeker twee bestuurders van politievakbond ANPV worden verdacht van gesjoemel met subsidies en declaraties. Ze worden daarvoor strafrechtelijk vervolgd, bevestigd het Openbaar Ministerie in Den Haag. Om hoeveel geld het precies gaat, wil het OM niet zeggen, maar volgens bronnen gaat het om tienduizenden euro's.

Ook binnen de politie wordt de zaak onderzocht. Beide bestuurders zijn ook politiefunctionarissen. Het onderzoek moet vaststellen of er mogelijk interne regels zijn overtreden.

De bestuursleden zouden subsidiegeld hebben opgestreken en hebben geknoeid met declaraties, door bijvoorbeeld torenhoge kilometervergoedingen te rekenen. Op die manier zouden ze hun salaris hebben verhoogd.

Witwassen

Een van de verdachten is volgens het AD de bondsvoorzitter, Geert P. Hij zou worden verdacht van witwassen, fraude en valsheid in geschrifte.

P. wilde in het AD niet reageren op de zaak. Hij is sinds december met ziekteverlof. Deze week werd een tijdelijke vervanger voor hem aangesteld. Het is niet duidelijk wie de andere verdachte is.

Het bestuur van de ANPV betreurt het dat de organisatie op deze manier in het nieuws komt, staat er in een verklaring op zijn site. De bond wil niet vooruitlopen op de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek en zal daarom verder niet reageren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl