Avicii tijdens een optreden in Barcelona in 2015
NOS NieuwsAangepast

Zweedse dj en producer Avicii overleden

De Zweedse top-dj, producer en remixer Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. Zijn manager heeft dat in een verklaring bekendgemaakt.

De echte naam van Avicii was Tim Bergling. Hij werd vandaag dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman.

In de verklaring staat dat Avicii's familie diep verslagen is door het nieuws en in deze moeilijke tijd met rust gelaten wil worden. Er worden geen verdere mededelingen gedaan.

Carrière

Avicii, toen nog Bergling, tekende in 2007 zijn eerste platencontract. Al snel scoorde hij hits, zoals Levels in 2011.

In 2012 en 2013 eindigde hij op de derde plaats in de jaarlijkse top-100 van DJ Magazine, waarin ook Nederlandse wereldsterren als Tiësto, Armin van Buuren en Martin Garrix geregeld hoog eindigen. In Nederland had hij in 2013 twee nummer-1-hits met Hey Brother en Wake me up. Dat laatste nummer werd in Nederland de best verkochte single van dat jaar.

Avicii had geregeld problemen met zijn gezondheid. In 2014 schrapte hij een tournee vanwege een alvleesklierontsteking, deels veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik.

Twee jaar later maakte hij bekend dat hij zou stoppen met optreden. Wel bleef hij muziek maken.

"We bereiken allemaal een punt in onze levens en carrières waar we begrijpen wat het belangrijkst is voor ons", schreef hij vorig jaar op zijn website. "Voor mij is dat nieuwe muziek maken. Daar leef ik voor, dat is waar ik voor mijn gevoel voor geboren ben."

Het nieuws over de dood van de dj is op sociale media door miljoenen mensen verspreid en bekeken. Twitter kon de vloed aan berichten en zoekopdrachten even niet aan. Gebruikers kregen de boodschap dat het medium over zijn capaciteit heen zat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl